Renten er vigtig

Går du med overvejelserne om at tage et hurtigt lån, men du har ingen anelse om hvad renter kan betyde for dig, hvad slags gebyrer der er. Så kommer jeg med informationen til dig som gerne vil lære mere omkring emnet, renter og gebyrer. Det er super vigtigt at vælge et billig lån med så lav rente som muligt, men også et lån hvor der ikke er skjulte gebyrer hver måned. Da mange små virksomheder har skjulte gebyrer og ikke er ærlige omkring, hvor høj deres renter i bund og grund er.

Hvad er renter

Renter et beløb der tillægges det lånte beløb, da det ikke er gratis at optage lån. Virksomheder der udlåner penge skal også tjene på det, for at finde ud af beløbet når du låner penge kan man hurtigt lave et matematikstykke, som gør det overskueligt at få et overblik.

Hvis du fx låner 10.000 kr. og du har en rente der er 10% og du vil betale lånet af på et år, så ser regnestykket sådan her ud.

10.000 kr. * 0,10 = 11.000 kr. som er det beløb du skal betale i løbet af 1 år.
Dette er ikke inkluderet noget gebyrer som der ofte er, mange firmaer har gebyrer for administrationsarbejde, dette beløb kan variere meget fra virksomhed til virksomhed, nogle har beløb helt op til 250 kr. pr måned, hvis dette er tilfældet, vil regnestykket se sådan her ud.

10.000 kr. * 0,10 + 250 * 12 = 14.000 kr. som er det fulde beløb du skal betale på 1 år.

Hvorfor det er vigtigt at finde en god rente

Det er vigtigt at du vælger så lav en rente som muligt, fordi hvis du fx har lånt et højt beløb som 100.000 kr. og renten er 30%. Kommer det til at koste dig mange penge, bare at have lov til at have lånet hvert år. Det er også vigtigt at du finder et firma som ikke har høje gebyrer hver måned, da dette også kan trække dit lån op hvert år. Det kan godt betale sig at sætte sig ned, og bruge tid på at finde det helt rigtige hurtig lån som passer perfekt til dig. Som du ikke føler er for høj til at du har råd til at kunne betale det af, eller for højt til at du ikke har råd til at betale af, så du ender i RKI.

Hvor meget skal du låne

Det er meget afgørende hvor mange penge du gerne vil låne, jo højere beløbet er jo højere er ydelsen hver måned, men det giver vel sig selv at det bliver højere. Hvis du skal låne et meget højt beløb og du vælger en forkert virksomhed at låne af, så kan du risikere at du aldrig kommer til at være gældfri, da renten og gebyrer er så høje at du egentlig kun betaler dem og ikke af på lånet.